Kapitaal gezocht voor overname Jamin-zaak Gedempte Gracht

Foto: Google Street View

De jonge ondernemer Eren Suna wil de Jamin-vestiging op de Gedempte Gracht in Zaandam overnemen. De totale investeringbegroting bedraagt 179.440 euro en hij brengt zelf 45.000 euro in. Suna probeert de rest bij elkaar te brengen via het platform Kapitaal Op Maat.

De eenmanszaak Eren Montage h.o.d.n. Jamin Zaandam vraagt investeerders om een annuïtaire lening van 134.440 euro. Suna biedt in ruil een rentepercentage aan van 9,5 procent gedurende 60 maanden. Ter dekking wordt een eerste pandrecht op huidige en toekomstige bezittingen van hem gevestigd. De ondernemer is op grond van de rechtsvorm eenmanszaak automatisch hoofdelijk aansprakelijk.

Al eerder gelukt

Jamin keerde in februari 2016 terug op de Gedempte Gracht, op een steenworp afstand van de plek waar de zaak tot 1981 gevestigd was. De keten is vandaag de dag ‘een hippe snoepwinkel, waar je naast schepsnoep ook lekkernijen uit Amerika en Japan kan vinden’. Daarnaast richt Jamin zich op de verkoop van kwalitatief hoogwaardige chocolade. De huidige franchiser Bert Helmers financierde zijn zaak ook al door middel van crowdfunding en haalde via Capital Circle destijds 85.000 euro op. Deze lening is volledig en met rente conform de afspraken terugbetaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen