Dijklander Hoorn wil geld Rijkswaterstaat wegens A7-klus

Foto: Google / Israa

Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn heeft Rijkswaterstaat om een vergoeding gevraagd voor kosten die gemaakt moeten worden door de langdurige werkzaamheden aan de brug van de A7, meldt het ziekenhuis. Ook is ‘financiële compensatie’ gevraagd voor ‘het verwachte productieverlies’.

Deze compensatie moet ervoor zorgen dat het ziekenhuis op korte en lange termijn de zorg kan blijven leveren, staat in een verklaring. Met productieverlies doelt het ziekenhuis op mogelijk uitstel van behandelingen, legt een woordvoerster uit. Het Dijklander heeft diverse maatregelen getroffen in verband met de werkzaamheden, die maandag beginnen en vijf maanden gaan duren. Zo is onder meer in de planning zo mogelijk rekening gehouden met waar een patiënt woont.

Meer maatregelen

Ook worden waar mogelijk telefonische consulten ingepland, zijn er meer spreekuren op de ‘buitenlocaties’ Volendam en Enkhuizen en zijn er extra zogeheten piketkamers gecreëerd voor zorgverleners die willen overnachten. Ook is er gekeken of dingen anders georganiseerd kunnen worden. Zo is geregeld dat echo’s niet alleen in het IVF-centrum in Purmerend gedaan kunnen worden, maar ook in Hoorn zodat vrouwen de reis naar Purmerend niet hoeven te maken tijdens de werkzaamheden aan de A7. Het Zaans Medisch Centrum heeft geen bijzondere maatregelen aangekondigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen