FNV wil ontslagvergoeding personeel failliete winkels

Is Blokker de volgende keten die omvalt?
Is Blokker de volgende keten die omvalt?
Foto: Google / PD0-JRZ

Het kabinet moet winkelmedewerkers die hun baan kwijtraken door een faillissement beter beschermen, vindt de FNV. De vakbond wil dat het kabinet snel regelt dat deze werknemers wettelijk recht hebben op een ontslagvergoeding.

De FNV heeft de afgelopen tijd veel meldingen gekregen van werknemers die geen vergoeding ontvingen bij het faillissement van hun winkelketen. Dit gebeurde onder meer bij personeel van BCC, Big Bazar en Scotch & Soda, aldus de vakbond. Mogelijk krijgen meer winkelmedewerkers hier binnenkort mee te maken, denkt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. ‘Voor de medewerkers van winkels waar nu gerommel is, zoals Blokker, is het belangrijk dat in de wet wordt vastgelegd dat zij ook bij eventueel faillissement recht krijgen op een ontslagvergoeding,’ zegt ze.

Blokker

Bij Blokker wordt het ene na het andere vertrek uit de top aangekondigd. Operationeel directeur Dennis Besems stapt op en in de afgelopen maanden vertrokken ook al algemeen directeur Jeanine Holscher en financieel directeur Allard Visser. Blokker lijdt fors verlies en eigenaar Mirage Retail Group wil de winkelketen mogelijk verkopen. Het vertrek zou kunnen duiden op een meningsverschil met eigenaar Mirage Retail, zegt retaildeskundige Paul Moers. ‘De grote vraag is hoe het nu verder moet. Wie wil zich hier nog aan branden?’ Ondanks de problemen waarin het bedrijf verkeert, ligt er volgens hem nog steeds geen plan.

‘De vorige directie heeft zich vooral beziggehouden met navelstaren. Natuurlijk is de marktsituatie niet makkelijk. Maar concurrenten als Hema en Action hebben wel een duidelijke strategie en maken wel winst.’ Moers is somber over de toekomst van de winkelketen. ‘Terwijl de merknaam heel bekend is. Blokker verkoopt bovendien producten waar mensen echt op zitten te wachten. Als Blokker het niet redt, zou dat een verlies zijn voor de winkelstraat.’ Eigenaar Mirage Retail meldde onlangs ‘constructieve gesprekken te voeren met een selecte groep mogelijke kopers’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen