Connexxion in laatste jaar gewaardeerd met ruime voldoende

De goeie ouwe tijd.
De goeie ouwe tijd.
Foto: Google Street View

Na alle berichten over het falen van EBS in Zaanstreek – Waterland laat de Vervoerregio Amsterdam nu weten dat de Zaanstreek het enige concessiegebied was waar vorig jaar de waardering van reizigers voor het OV gelijk bleef, met het rapportcijfer 7,9. EBS deed hier op 10 december zijn intrede, dus de ruime voldoende is nog voor Connexxion.

Gemiddeld geven reizigers het openbaar vervoer in de Vervoerregio over 2022 een 7,8, tegen een 8 een jaar eerder. Overal behalve hier daalde de waardering. ‘Het afgelopen jaar kampte het OV met grote personeelstekorten waardoor er landelijk en regionaal minder OV reed. Dat er toch een ruime voldoende aan het OV wordt gegeven kan dan ook gezien worden als positief,ยด laat het samenwerkingsverband weten. Waterland ging van 8 naar 7,8, Amstelland-Meerlanden zakte van een 8,2 naar een 8,1 en Amsterdam ging van een 8 naar een 7,8.

Onderdeel van het jaarlijkse onderzoek naar reizigerstevredenheid is ook het aspect sociale veiligheid. Daarop scoorden alle concessies goed: de bus en de tram kregen een 8,4 en de metro een 8. Een opvallende uitkomst is dat het cijfer voor stiptheid en frequentie van het OV in drie van de vier concessiegebieden met meer dan 0.3 punt omlaag ging maar in de Zaanstreek op min 0.3 punt bleef steken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen