Geen ritten, dan ook geen subsidie voor EBS

Foto: Vervoerregio Amsterdam

EBS krijgt van de Vervoerregio Amsterdam geen subsidie voor de ritten die niet gereden worden. ‘Omdat het standpunt van de Vervoerregio blijft dat de reiziger zo snel mogelijk moet kunnen rekenen op een betrouwbare én volwaardige dienstregeling is géén ontheffing verleend voor de aanpassingen aan de dienstregeling zoals opgenomen in het verbeterplan.´

EBS is op 10 december gestart met de nieuwe concessie in de Zaanstreek en sindsdien regent het klachten van busreizigers. De Vervoerregio – die de vervoerder uitkoos en verkoos boven Connexxion – eiste daarom een verbeterplan van EBS. Dat gaat in op thema’s als veiligheid, reisinformatie, marketing, de uitvoering van de dienstregeling, opschaling en herstel. Voor de reiziger is het meest zichtbare onderdeel dat de bussen nog tot na de zomervakentie met een uitgeklede dienstregeling blijven rijden. EBS hoopt zo de betrouwbaarheid te verbeteren: minder bussen, maar wel daar waar ze verwacht worden.

Flink balen

‘Ik baal er flink van dat de dienstregeling nu wordt afgeschaald,’ zegt Gerard Slegers, wethouder van Zaanstad en lid van het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam. ‘Ook blijf ik het vervelend vinden dat reizigers de afgelopen weken in de kou hebben moeten staan. Voor de tekortkomingen (waaronder de niet gereden ritten) volgt op 29 februari nog een boete.’ De komende tijd zal de Vervoerregio het verbeterplan gebruiken om de daarin opgenomen maatregelen van EBS en het bijhorende tijdpad te monitoren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen