Vanaf 1 januari geen tabak en vapes meer bij Albert Heijn

Foto: Pickpik / CC0

Albert Heijn stopt per 1 januari met de verkoop van tabak en aanverwante producten – zoals vapes – in alle eigen winkels in Nederland. Franchisehouders kunnen daar desgewenst gewoon mee doorgaan, maar hen is wel gevraagd om dat niet te doen. Voor de BP-tankstations met AH to go winkels geldt dezelfde keuzevrijheid.

De overheid heeft aangekondigd dat op 1 juli komend jaar de tabaksverkoop bij supermarkten ophoudt, maar Albert Heijn kiest ervoor om al een half jaar eerder te stoppen. ‘Om een blijvende gedragsverandering en een rookvrije generatie te realiseren, is het van belang dat alle verkopende partijen en andere betrokken spelers, groot en klein, samen optrekken.¬†Als Albert Heijn kunnen we impact maken door nu deze stap voorwaarts te zetten en met het hele assortiment te stoppen,’ aldus het concern. Sinds 1 juli dit jaar verkoopt AH online al geen tabak en aanverwante artikelen meer.

Tankstations

BP is een zelfstandige organisatie en franchisenemer van Albert Heijn. De AH to go winkels worden bemand door medewerkers van BP. De wettelijke verplichting voor het stoppen met de verkoop van rookwaren op tankstations komt er naar verwachting in 2030. Albert Heijn verdient geen geld aan de tabaksartikelen die franchisenemers en BP verkopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen