Circulair onderhoud vastgoed bij de Hemink Groep

Foto: Google / Hylke Jellema

Het vastgoedonderhoudsbedrijf de Hemink Groep heeft zich aangesloten bij Cirkelstad, een landelijke coöperatie die in verschillende steden de circulaire bouweconomie wil versnellen. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Nijkerk, maar er zijn ook vestigingen heeft in Zaandam en Holten.

Cirkelstad is ontstaan als een samenwerking tussen publieke én private ondernemers die op zoek zijn naar oplossingen voor circulair bouwen. ‘Als aanjager van circulaire verduurzaming is het partnerschap een mooie stap voor de organisatie,’ zegt manager Planvorming Verduurzaming bij de Hemink Groep Rutger Vrielink. ’Circulariteit is de toekomst. Er ligt een enorme verduurzamingsopgave. Die gaat niet alleen over energie, maar ook over de materialen. Er is namelijk heel veel aandacht voor energieverbruik in de woning, maar niet altijd voor CO2-reductie tijdens de bouw of verduurzaming. Dit is minstens net zo belangrijk. Wij moeten ervoor zorgen dat we zo min mogelijk materialen toevoegen. En als we dat wel doen, moet dat losmaakbaar, recyclebaar of biobased zijn, om zo de impact op het klimaat te verminderen.’

Steeds belangrijker

Het bedrijf maakt daarvoor al specifieke keuzes. ’We nemen hierin onze verantwoordelijkheid. In aanbestedingen heeft circulariteit steeds meer een plek, maar ook bij het uitwerken van langdurige samenwerkingen wordt het een steeds belangrijker thema. En waar het nog geen thema is, bieden wij ongevraagd circulaire opties aan,’’ zo is Rutger duidelijk. ‘’Bovendien is soms nu iets níét vervangen beter voor de lange termijn. Daarbij sturen we op het aanbieden van kwaliteit en niet op omzetmaximalisatie.’ In Zaandam zit Hemink aan de Sluispolderweg 5.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen