Distrikt Hotel Zaandam kan eerste gasten wel bekoren

Foto: Booking.com

Zaanstad zet in op de toerist die hier het geld laat rollen, maar het nieuwe hotel in het voormalige Typhoon-gebouw aan de Westzijde prijst zichzelf aan met ‘Distrikt Hotel Zaandam is een prachtige en ideale locatie voor overnachting tijdens een bezoek aan Amsterdam’. Er staat weliswaar een foto van de Zaanse Schans (in een tulpenveld!) boven, maar toch: ‘Slapen in Zaandam, verkennen in Amsterdam: de perfecte combinatie.’

‘Door de goede ligging van ons hotel ben je binnen vijftien minuten met de trein in het centrum van Amsterdam. Zo kun je dus optimaal genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft, zonder last te hebben van de grote drukte of lange reistijden. Daarnaast biedt ons comfortabele hotel in het rustige en mooie Zaandam de ideale plek om na een lange dag vol cultuur, historie en eten even volledig te ontsnappen aan de drukte en bij te komen. En naast een goede ligging ten opzichte van Amsterdam, heeft Zaandam zelf ook het een en ander te bieden op cultureel vlak.’ Wat het laatste betreft wordt de bezoeker gewezen op de Schans, het Darwin- en het Vijfhoekpark en het Zaans museum. En een aantal restaurants, maar wie daar meer over wil weten klikt er tevergeefs op los.

Parkeerplekken

Het hotel is op 15 juli zonder enige hoempapa open gegaan. De eerste gasten zijn tevreden, blijkt op Booking.com: ‘Dit is een uitstekend hotel. Prachtig ingericht, schoon en modern, goed gelegen (korte aangename wandeling vanaf station Zaandam). Managers zijn super aardig en niet alleen voor klanten, maar ook hun eigen personeel, wat altijd goed is om te zien. Goed ontbijt,’ schrijft ene Kathleen uit Hongarije. Minder enthousiast is de Portugese João – ‘Het internet werkte niet’ – maar de eerste twaalf recensies zijn overwegend positief. Kamers kosten vanaf 100 euro per nacht en voor 17,50 per dag kan er een eigen parkeerplaats bij worden gehuurd (de site meldt niet waar die is; wel dat het aantal plekken beperkt is). Grappig is dat bijna onder elkaar gemeld wordt dat ‘kinderen van elke leeftijd welkom’ zijn, maar dat er geen extra kinderbedjes beschikbaar zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen