Uitzendkrachten van PDZ hebben nu meer kans op een hypotheek

Foto: Pixabay

Sinds gisteren is PDZ Uitzendbureau – al ruim 30 jaar actief in Zaandam – opgenomen in het register van de Stichting Perspectiefverklaring. Dit betekent dat het kopen van een huis voor de uitzendkrachten van PDZ een stuk dichterbij komt.

Als uitzendkracht was het vaak lastig om een hypotheek te krijgen. Met de komst van de perspectiefverklaring is hierin verandering gekomen. Het biedt de uitzendkracht de mogelijkheid om bij de meeste hypotheekverstrekkers in Nederland een hypotheekaanvraag te doen. Een werkgeversverklaring is in de huidige markt meestal niet meer voldoende.

Meer zekerheid

Daar waar de werkgeversverklaring een beeld geeft van het huidige inkomen van de uitzendkracht, geeft de perspectiefverklaring een beeld van de toekomstige mogelijkheden van de uitzendkracht om inkomen te verdienen. Dit biedt de hypotheekvertrekker meer zekerheid, waardoor deze eerder geneigd zal zijn om de hypotheek te verstrekken.

Dienstverlening

Niet ieder uitzendbureau mag de perspectiefverklaring uitgeven: het bedrijf dient opgenomen te zijn in het register van Stichting Perspectiefverklaring en te voldoen aan bepaalde eisen. Als PDZ Uitzendbureau voelen wij ons verbonden met onze uitzendkrachten. Deze verbondenheid stopt voor ons niet bij het vinden van passend werk. De perspectiefverklaring past daarom perfect in de dienstverlening waar PDZ voor staat,’ laat het Zaanse bedrijf in een persbericht weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen