Inmiddels 26 deelauto’s verspreid over de gemeente

Foto: Gemeente Zaanstad

Zaanstad heeft er via MyWheels geen negen maar zelfs tien nieuwe deelauto’s bij en inwoners die er in hun buurt nog geen hebben kunnen zich bij het bedrijf melden. Auto’s staan 95 procent van de tijd geparkeerd en mee daarom worden deelauto’s steeds populairder, ook hier.

De gemeente is overtuigd van de voordelen van delen: minder auto’s en minder parkeerdruk. De nieuwe elektrische auto’s zijn nu ook in buurten te vinden waar ze eerder niet beschikbaar waren, zoals in Koog aan de Zaan en bij het station Krommenie – Assendelft. Wethouder van Mobiliteit Gerard Slegers is enthousiast over de komst van meer deelauto’s: ‘Het is goed voor de bereikbaarheid van de stad. En omdat de auto’s uitstootvrij zijn is het ook goed voor de luchtkwaliteit.’

Steeds gemakkelijker

De teller staat in Zaanstad nu op 26 deelauto’s: tien van Greenwheels en zestien van MyWheels, Daarnaast worden er auto’s onderling gedeeld via SnappCar. Door het uitgebreidere aanbod wordt het steeds gemakkelijker om op loopafstand een deelauto te vinden. Ook zakelijk gebruik wordt hierdoor interessant, omdat het deelaanbod in de buurt van winkels en kantoren toeneemt. MyWheels ziet dat ook: ‘In Zaandam gebruiken inmiddels zoveel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te laag was. Door fors uit te breiden hopen we autodelen voor nog meer inwoners van Zaandam aantrekkelijk te maken,’ aldus Dani Sprecher, manager Public Affairs van MyWheels.

Cookieinstellingen