Staking bij FNV opgeschort na verbeterd CAO-bod

Foto: Wikimedia / 3baq00

FNV-medewerkers zien af van een tweedaagse staking bij de vakbond zelf. De directie is met een beter loonbod gekomen, waar de leden nu over gaan stemmen. Afgelopen dinsdag werd al een eerste dag gestaakt, deze dinsdag en woensdag zouden de volgende acties zijn.

Het stoorde FNV-medewerkers dat ze zelf de ene na de andere staking opzetten en voor medewerkers in andere sectoren hoge loonsverhogingen eisen, terwijl het loonbod voor de FNV’ers niet voldoende was om de inflatie te compenseren. Met een beter loonbod is een eerste belangrijke slag geslagen, zegt Corné Schep van het actiecomité, maar er is nog meer werk aan de winkel. ‘De hele organisatie moet worden verbeterd.’

Driejarige CAO

Afgelopen dinsdag staakten zeker zo’n 450 FNV’ers om een beter voorstel voor elkaar te krijgen. Voor de stakingen van deze week rekende Schep op zo’n 600 deelnemers. Bij de FNV en de aangesloten bonden werken zo’n 1700 mensen. Volgens de bond komt er dit jaar in verschillende stappen tot gemiddeld een kleine twaalf procent bij. Voor de komende jaren in de driejarige CAO is een automatische prijscompensatie afgesproken. Dat betekent dat de lonen automatisch meestijgen met de inflatie.

Reacties

Cookieinstellingen