Forbo zit nog steeds met twee grote fabrieken met stakers

Foto: FNV

De werknemers van Forbo Novilon in Coevorden staken opnieuw een week langer. De staking die morgen zou aflopen wordt verlengd tot 1 april. Ook bij Flooring in Assendelft is het werk nog niet hervat.

Bestuurder Janwillem Compaijen van FNV Procesindustrie zegt dat het ‘hard tegen hard’ gaat. ‘De directie is de mensen iets tegemoet gekomen en wil hen acht procent meer salaris geven, maar dat kun je nauwelijks een verbetering noemen. Daar kun je je boodschappen en rekeningen niet van blijven betalen. We staken door tot Forbo ingaat op onze eisen.’

Eisen

Die eisen zijn tien procent salaris erbij en een eenmalige uitkering waarmee de werknemers worden gecompenseerd voor het financieel zware jaar 2022. De lonen moeten bovendien voortaan blijven meestijgen met de prijzen in de winkels. Verder moet het bedrijf het verlof bij adoptie en bevalling verlengen naar 100 procent. Dat is nu wettelijk 70 procent.

Alles plat

De staking bij Forbo Novilon duurt al bijna drie weken. Compaijen benadrukte eerder dat dit het bedrijf flink treft. ‘De productie, de logistiek; alles ligt plat, er gaat niets meer de deur uit.’ Zo zou er in een week 1,2 miljoen vierkante meter minder vloer worden gemaakt, zo’n 165 voetbalvelden of 10.000 huizen. Forbo-Novilon produceert hoogwaardige duurzame vloerbedekkingen. Er werken 330 mensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen