‘Laatste aanmoediging’ voor Ahold Delhaize om ‘Parijs’ te halen

Foto: Google Street View

Milieudefensie Jong en enkele andere organisaties brengen op 12 april een demonstratief bezoek aan Ahold Delhaize en topman Frans Muller met een eis verpakt als ‘laatste aanmoediging’: kom nú met een goed klimaatplan. Er is die dag een aandeelhoudersvergadering in Zaandam.

Milieudefensie Jong, FNV Young & United, Ahold-medewerkers en boeren laten van zich horen tijdens die vergadering. ‘Is de CEO van Ahold Delhaize bereid te komen met écht duurzaam beleid in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs?’ Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Bol.com veroorzaakt volgens de organisaties 110 miljard euro klimaatschade per jaar.

‘Als consumenten zijn wij gedwongen hieraan bij te dragen met elke euro die we bij Ahold-winkels uitgeven. Dat moet stoppen. We eisen: 45 procent minder CO2-uitstoot in 2030 (ten opzichte van 2018), een eerlijke productieketen en betaalbaar duurzaam voedsel in de schappen,’ zo laten ze weten. De actie is bij het Taets Art and Event park aan de Hemkade, van 12:30 tot 14:00 uur. Geestverwanten zijn van harte welkom; aanmelden kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen