Medewerkers Forbo verlengen staking tot 27 maart

Foto: FNV

De werknemers van Forbo Flooring verlengen hun staking tot maandag 27 maart. Bestuurder Yolanda Reus van FNV Procesindustrie is gelaten: ‘Wat moet dat moet. De mensen geven een kneiterhard signaal af aan de directie: wij staken door tot jullie ons tegemoetkomen. De bal ligt bij Forbo.’

Het bedrijf wil zijn werknemers er dit jaar niet meer bij geven dan 6,5 procent extra salaris. ‘Veel te weinig,’ zegt Reus. ‘Daar kunnen de mensen hun boodschappen niet van betalen.’ Daarom moet er een CAO komen voor een jaar, waarin de lonen omhooggaan met minstens 14,3 provent en blijven meestijgen met de prijzen in de winkels, de automatische prijscompensatie.

De medewerkers van Forbo staken sinds begin maart en ook bij zusterbedrijf Forbo Novilon in Coevorden wordt gestaakt voor een betere CAO. Bij Forbo Flooring in Assendelft werken zo’n 550 mensen. Straks is er om 08:00 uur ontbijt met alle stakers op de parkeerplaats. Daarna wordt om 09:00 uur een wandeltocht gemaakt naar de collega’s van Forbo Eurocol en Forbo Coral.

Reacties

Cookieinstellingen