Sport en Vrije Tijd in Krommenie houdt er na 50 jaar mee op

Foto: F.J.A.M. Van der helm

Sportwinkel Sport en Vrije Tijd in Krommenie houdt er precies een halve eeuw na de oprichting in 1973 mee op. Met name concurrentie vanuit de grotere leveranciers en nieuwe persoonlijke en zakelijke ambities gaven de doorslag. Na een leegverkoop in maart wordt het pand in de Zuiderhoofdstraat verduurzaamd en verbouwd.

De winkelruimte beneden en het appartement op de eerste verdieping komen in de verhuur. De webshop Sportwinkel.nl blijft voorlopig open, ook voor clubbestellingen zoals verenigingstenue’s en specifieke bedrukkingen. ‘Onze dank gaat in eerste instantie uit naar die vele mensen die mogelijk samen met vader of moeder hun eerste sportschoentjes bij ons kwamen halen en nu met hun eigen kinderen klant bij ons zijn,’ zegt eigenaar Johan Duineveld. Samen met zijn vrouw Annette Zijlstra nam hij de zaak 25 jaar geleden over van Cees en Rony Zijlstra. ‘Naast onze trouwe klanten bedanken we de personeelsleden waar we door de jaren heen mee mochten samenwerken.’

Trouwe klanten

Sport en Vrije Tijd is altijd trouw gebleven aan het principe om artikelen en service leveren voor bijna alle sporten die in Krommenie en omstreken worden beoefend. Atletiekvereniging Lycurgus, tennisclub de Cromme Bal en Lycurgus Hygiëa-gynmastiek zijn vanaf de eerste dag klant gebleven. Met moderne grafische software en textieldruktechnieken worden al geruime tijd ook Furore (korfbal), Clam Dycke (volleybal) en de Ham (waterpolo) bediend.

Sportwinkel.nl

‘De winkel is altijd winstgevend geweest en er was altijd een antwoord op de concurrentie of de markt,’ blikt Zijlstra terug. De eerste 40 jaar was die concurrentie nog overzichtelijk en gezond. Met Sportwinkel.nl werd men zelf een sterke online speler. ‘We hebben altijd een leuk en sterk team gehad. Met hoogwaardige services zoals textieldrukwerk, rackets bespannen en schaatsen slijpen maakten we het verschil.’ De laatste jaren is een deel van de eigen leveranciers de belangrijkste concurrent geworden.

Inkoopbeperkingen

‘Vroeger waren het onze partners. Nu hebben ze eigen winkels en webshops en leggen ons in een ongelijk speelveld diverse inkoopbeperkingen op. Doordat merken kleinere voorraden aanhouden kunnen we bovendien minder snel reageren op eventuele extra vraag,’ aldus Duineveld. Krommenie is een prachtig winkelgebied waar zich nog voortdurend nieuwe winkels vestigen. Bovendien zijn er goede plannen voor een compleet nieuw centrumgebied in 2024.

Deze vooruitzichten hebben het echtpaar doen besluiten om in het karakteristieke pand ruimte te maken voor anderen. ‘Onze kinderen hebben geen winkelambities,’ verduidelijkt Johan Duineveld. ‘Het is beter om te stoppen en zelf de regie te pakken over onze toekomst.’

Reacties

Cookieinstellingen