AH Vrieschgroenstraat start vandaag met verbouwing

Foto: Google Street View

De supermarkt van Albert Heijn op de hoek van de Vrieschgroenstraat en de Vermiljoenweg in Zaandam gaat een gedaantewisseling ondergaan. De winkel sluit vandaag om 19:00 uur om ingrijpend te worden verbouwd. Op dinsdag 24 januari gaat hij om 11:00 uur weer open.

‘Dat wordt een gezellig feest,’ zegt supermarktmanager Sander Boutsma. ‘De eerste 3000 klanten krijgen iets lekkers, er staat voor iedereen een warm drankje klaar en ook de hamster is erbij.’ De verbouwing blijft binnen de bestaande muren maar door de ruimte slim in te delen wordt de supermarkt binnenin iets groter. De vernieuwde Albert Heijn is straks een kleine 3000 vierkante meter groot. De slijterij van Gall & Gall verhuist van de Spaansgroenstraat naar de hal van de supermarkt en gaat tegelijk met de super open.

Meer zelfscankassa’s

De AH-winkel aan de Vrieschgroenstraat krijgt een nieuwe, logischere indeling en brede winkelpaden. Het versplein aan het begin van de winkel wordt overzichtelijk ingericht, waardoor klanten snel zien waar iets staat. Het aantal zelfscankassa’s wordt uitgebreid naar veertien. Ook een grotere bloemen- en plantenafdeling, de geldautomaat, het oplaadpunt voor de OV-chipkaart en de pakketkluis zijn straks in de nieuwe winkel te vinden. Tijdens de verbouwing kunnen klanten terecht bij de Albert Heijn-winkels aan het Koningin Julianaplein 10 en aan de Hermitage 4.

Trouw personeel

Albert Heijn zit al sinds 9 maart 1971 in de Kleurenbuurt, met destijds een ingang aan de Vermiljoenweg. ‘Veel Zaankanters noemen onze winkel nog steeds Albert Heijn Vermiljoenweg. Maar de ingang zit al sinds 1991 aan de Vrieschgroenstraat,’ vertelt Boutsma. De opening van de vernieuwde winkel wordt op dinsdag 24 januari officieel verricht door drie medewerkers. Zij hebben bij elkaar maar liefst 150 jaar Albert Heijn-ervaring. ‘Zij zijn alle drie echte Zaankanters die vanaf het begin al bij onze winkel werken. Voor klanten zijn zij dé bekende gezichten.’

 

 

Reacties

Cookieinstellingen