Na FNV ziet nu ook CNV geen heil meer in praten met PostNL

Foto: Flickr / Harry.nl

De FNV was al klaar met PostNL, maar nu heeft ook het gematigder CNV Vakbond CNV ‘het helemaal gehad’ met het bedrijf. Dat laat de bond weten na overleg over de nieuwe CAO.

Het CNV gaf eerder aan nog aanknopingspunten te zien om door te onderhandelen. Nu die gesprekken niets hebben opgeleverd, is volgens de bond de kans op acties gegroeid. Het laatste CAO-bod zou volgens de vakbond zó laag zijn dat de bonden het ‘niet eens aan hun leden wilden voorleggen’. Samen met vakbond BVPP gaat het CNV nu een actiecomité samenstellen, dat maandag bijeenkomt om zich te buigen over vervolgstappen.

Weg goede verstandhouding

‘Wij vragen namens de werknemers echt geen absurde loonsverhoging,’ zegt CNV-onderhandelaar Anselma Zwaagstra. ‘Maar de inflatie drukt wel zwaar op de portemonnee van werknemers. Zij moeten gewoon hun rekeningen kunnen betalen. Met deze halsstarrige houding zet PostNL in een klap een streep onder de decennialange goede verstandhouding met de vakbonden.’

FNV

De FNV staakte de onderhandelingen met PostNL al eerder, waarna de bond acties aankondigde. PostNL spande daarop een kort geding aan. De rechter stond acties enkel toe zolang het bezorgen van essentiële post niet werd verstoord, zoals rouwkaarten en medische brieven. FNV gaf daarna aan geen nut meer te zien in een staking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen