René Tuijn op werkbezoek bij sloopbedrijf Foekens

Wethouder René Tuijn.
Wethouder René Tuijn.
Foto: Twitter

De Week van de Zaanse Ondernemer is vandaag begonnen. Tijdens deze week zet de gemeente het Zaanse ondernemerschap in het zonnetje. De burgemeester en de wethouders bezoeken zeven verschillende inspirerende ondernemers die op een bijzondere manier bijdragen aan een beter, duurzamer en socialer Zaanstad.

Dit jaar is er tot en met dinsdag 4 oktober speciale aandacht voor het thema ‘talent’.  ‘Onze ondernemers maken de Zaanstreek. Dat is iets waar ik als Zaankanter en als wethouder ontzettend trots op ben. Ondernemers hebben te maken met de nodige uitdagingen, zeker als het gaat om het aantrekken en behouden van personeel. Dit thema lichten we tijdens de Week van de Zaanse Ondernemer 2022 dan ook extra uit,’ licht wethouder Economische Zaken en Arbeidsmarkt Stephanie Onclin toe.

De praktijk

Voor veel ondernemers wordt het steeds moeilijker om goed gekwalificeerd personeel te vinden, maar ook om dat te behouden. Het college praat met de ondernemers over hun uitdagingen met betrekking tot talent en welke oplossingen zij daarvoor vinden. Trekken ze op andere manieren talent aan, wat doen zij aan de ontwikkeling van het talent binnen hun organisatie en op welke andere manieren proberen zij hun talenten te boeien en te binden?

De bedrijven

Wethouder René Tuijn ging op bezoek bij sloopbedrijf Foekens, Wessel Breunesse bij maakgemeenschap De Hoop, Harrie van der Laan bij Zorgcentrum Pennemes, Gerard Slegers bij voetbalclub AZ, Natasja Groothuismink bij print-on-demand producent Scanlaser en Stephanie Onclin bij foodgigant Olam Food Ingredients. De week wordt afgesloten door burgemeester Jan Hamming, die een bezoek bracht aan voedselverwerker ID Organics. Op de website Ondernemen.zaanstad.nl is vanaf vandaag elke dag het inspirerende verhaal te lezen van één van deze Zaanse ondernemingen.

https://twitter.com/znstdonderneemt/status/1574650401902981121

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen