Visboer Noorderveld Shoppingcenter sluit zijn kraam

Foto: Facebook / Ton Teel

Visboer Ton Teel is op zaterdag 1 oktober voorlopig voor het laatst open. Hij sluit zijn kraam op het parkeerterrein van het Noorderveld Shoppingcenter in Wormerveer. Of het tijdelijk of definitief gaat worden hangt af van de verdere politieke beslissingen, laat hij zijn klanten weten via Facebook.

Teel schrijft na bijna twee jaar vol tegenslagen met plezier, dankbaarheid en voldoening aan zijn klantenkring te denken. Begonnen midden in een lockdown wachtte hem daarna een – gewonnen – strijd met de gemeente over een standplaatsvergunning en nu is er de ongekend hoge inflatie. ‘Boodschappen werden daardoor een stuk duurder. Dat gold ook voor ons met de inkoop, met producten zoals bakolie wel met 110 procent stegen,’ laat de visverkoper weten. De stijging van de brandstofprijzen deed daar nog een schepje bovenop, waardoor de vissersschepen niet meer uit konden varen. Dat alles maakt dat verse visproducten nu ‘veelal duurder zijn geworden dan biefstuk’.

Roken gaat door

De energiekosten schieten bij Teel zo’n 3000 euro per maand omhoog en hij wordt er moedeloos van. ‘Nu wordt het bedrijfsleven aangepakt met loonstijgingen, terwijl het al zo moeilijk voor ons was in de coronaperiode. Ik ben inmiddels 66 jaar en zie voor mijzelf geen toekomst in hetgeen de kleine ondernemer wordt aangedaan. Wel gaan wij voorlopig verder met het roken van onze gewaardeerde producten voor onze vaste afnemers. Voor u blijft het mogelijk om deze producten zoals paling, zalm en bepaalde andere lekkernijen te bestellen en af te halen punt waar ik later nog op terug zal komen,’ laat Teel weten. ‘Het waren twee mooie jaren, wij hebben van u als afnemer genoten,’ schrijft hij ook namens zijn team.

Reacties

Cookieinstellingen