AH tikt twitteraar op de vingers na delen foto personeelslid

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Een tweet over een onheuse bejegening door een personeelslid van een supermarkt van Albert Heijn is de onteveden klant op een strenge reprimande uit Zaandam komen te staan. En die heeft zijn doel niet gemist.

De persoon in kwestie voelde zich aangetast in zijn of haar waardigheid toen na een selfscan de boodschappentas gecontroleerd werd. ‘Even van tevoren de regels erop nakijken,’ reageerde een ander smalend. De tweet met de foto van de medewerkster is inmddels verwijderd.

 

De website Thebestsocialmedia pikte de tweet op en ook de reactie van AH in drie delen: ‘Er worden controles gedaan om te kijken of het gebruik van de zelfscan juist gaat. Een controle wordt steekproefsgewijs door het systeem aangemaakt en een medewerker voert deze uit. Het personeel in de winkel heeft zelf geen invloed op het aanmaken van een steekproef.’

‘Daarnaast verzoeken wij jou deze foto – die gemaakt is in een openbare ruimte, van een medewerker, zonder toestemming – weg te halen. Je bent deze persoon publiekelijk aan het schofferen. Wat jij doet is tegen het auteursrecht.’

‘In de snelheid van het typen, zijn niet alle zaken juist benoemd. De persoon in kwestie had deze foto niet mogen maken en niet openbaar mogen plaatsen zonder toestemming. Zeker als je bedenkt dat iemand hiermee flink gekwetst kan worden.’ Waarvan akte.

 

Reacties

Cookieinstellingen