Ook hier opnames voor tv-serie vuurwerkramp Enschede

apr 14 , 10:41 Actueel
screenshot 20240414 103914
Bleu Circle Casting gaat ook in Zaanstad opnames maken voor een serie over de vuurwerkramp in Enschede , op zaterdag 13 mei 2000 bij het bedrijf S.E. Fireworks. De ontploffingen kostten 23 mensen het leven, onder wie vier brandweermannen, ongeveer 950 mensen raakten gewond en 200 woningen werden verwoest.
De televisieserie Bij Heldere Hemel over deze grootste ramp in het naoorlogse Nederland wordt onder meer opgenomen in Koog aan de Zaan, Zaandijk, Zaandam (en Heemskerk). Figuranten moeten wel nadenken over waar ze aan beginnen: 'Sommige opnames kunnen door onder andere special effects mogelijk als ‘echt’ worden ervaren,' waarschuwt Blue Circle. Gezocht worden onder meer een 'serveerster bij een tennisvereniging' die in Koog aan de slag moet, maar die dient wel van nature met het dialect te spreken zoals dat in Enschede en omgeving gesproken wordt. Horeca-ervaring is bovendien een pré.

Shirt FC Twente

Er worden ook tennissers gezocht met dezelfde taaleis, maar geen sportieve onderbouwing van hun rol. Een eigen tennisoutfit bezitten volstaat. Jongeren tussen dertien en vijftien jaar krijgen een kans als vrienden van het veertienjarige personage Luuk, maar ook van hen wordt beheersing van het dialect gevraagd. In Zaandam en Zaandijk gaat het om buurtbewoners zonder tekst, maar er wordt ook specifiek gezocht naar een jongeman van omstreeks 20 jaar die in het bezit is van een shirt van FC Twente uit 2000. Een 'verzorgde vrouw' met in haar garderobe een chique outfit gaat in Zaandijk voor de camera voor een etentje met 'de burgemeester' en mensen zonder hand, onderarm of voet die er geen probleem mee hebben om slachtoffer te spelen wordt ook gevraagd naar het Zaanse dorp te komen. De lijst met alle gevraagde personages, locaties en data vindt u hier .