Insectentuin De Blije Bombus in de maak in Wormerveer

jul 09 , 9:58 Actueel
screenshot 20240709 093726
Een groepje inwoners heeft het plan opgevat voor de aanleg van een insectentuin op een braakliggend stuk grond in Wormerveer. De tuin moet niet alleen de biodiversiteit een dienst bewijzen, maar ook mensen dichter bij elkaar brengen. De gemeente heeft al groen licht gegeven voor het project.
In Insectentuin De Blije Bombus - bombus is Latijn voor hommel - moet de magie van de natuur tot leven komen. 'Ons doel is om niet alleen een thuis te bieden aan belangrijke insectensoorten, maar ook om educatieve kansen te bieden aan scholen en gemeenschappen in de omgeving. Met uw hulp kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de toekomst van onze planeet veiligstellen,' aldus de initiatiefnemers op het platform Voorjewijkie , waar ze een crowdfunding startten.

Voor alle leeftijden

'Insectentuin De Blije Bombus is veel meer dan alleen een tuin. Het is een levendige hub van biodiversiteit en educatie, waar bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van de schoonheid van de natuur en leren over het belang van insecten voor ons ecosysteem. Met uw steun zullen we een inspirerende omgeving creëren waar iedereen kan ontdekken, leren en groeien.' Er moet ook een buitenlokaal komen: een ruimte waar scholen gebruik van kunnen maken voor interactieve lessen over de natuur, biodiversiteit en het belang van insecten.
Andere plannen zijn het aanleggen van een Blote Voeten Pad, een wilgentunnel, een kruidenspiraal, een paddenpoel, een Tiny Forest, een vogelbos en een vlechtheg. Activiteiten die de initiatiefnemers en enkele vrijwilligers al helemaal voor zich zien zijn nachtvlinders kijken, vogelhuisjes maken en workshops over eetbare kruiden.