Gemeentelijke Erepenning voor erfgoedredder Piet van Nugteren

nov 16 2019, 11:35 Actueel
screenshot 20191116 112136
Burgemeester Jan Hamming heeft vandaag in de Zuidervermaning in Westzaan namens het college de gemeentelijke Erepenning uitgereikt aan Piet van Nugteren, v oormalig bureaumanager en ontwerper van typische Zaanse houtbouwprojecten bij het architectenbureau Zijlstra-Verbeek-Schipper. Dat gebeurde tijdens de ledenvergadering van de Vereniging Zaans Erfgoed.
Van Nugteren was daarnaast onder andere bestuurslid van de stichting Zaanse Pakhuizen en lid van de Monumentencommissie Zaandam. Hij was in zijn werkzame leven betrokken bij de totstandkoming en uitbreiding van de Zaanse Schans, bij de realisering en het behoud van de Domineestuin in Zaandijk en bij de bouw van molen De Paauw in Nauerna. Talloze panden in de Zaanstreek werden mede door zijn inzet behoed voor verder verval of sloop. De erepenning van de gemeente Zaanstad kan door het college van Burgemeester & Wethouders worden toegekend aan personen, bedrijven en instellingen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd voor de gemeente.
[embed][/embed]

Een onalledaagse uitreiking in Westzaan vandaag: vanochtend mocht ik, samen met echtgenote Roya, Piet van Nugteren de enige echte Zaanse erepenning uitreiken! Dankzij de inzet van Van Nugteren zijn talloze beeldbepalende panden in Zaanstad gered. Van harte gefeliciteerd !

Image
Image
Image
11
Reply
[embed][/embed]

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…