Creatief met wilgenteen in Natuurmuseum Zaandam

mrt 14 2023, 14:27 Actueel
screenshot 20230314 142123
Wilgentakken zijn buigzaam, breken vrijwel nooit en zijn daarom zeer geschikt om mooie dingen van te maken. Sfeervolle speelhutten (zoals te zien is op de natuurspeelplaats van de Heemtuin in Zaandam), deurmatten, opbergmanden in allerlei vormen en maten, palingfuiken of eendenkorven. Maar ook vormen van dieren.
Aanstaande zondag kan iedereen in het Natuurmuseum iets moois maken van wilgentenen. Mandenvlechter Herman Tijmes laat zien hoe je het beste kunt werken met dit materiaal en kinderen krijgen extra hulp bij het namaken van voorbeelden zoals visjes en onderzettertjes. Kinderen mogen hun creaties na afloop meenemen naar huis.
screenshot 20230314 141217
In het Natuurmuseum is ook de wisselexpositie Kletsnat
te zien en op de Stadsboerderij zijn lammetjes te bewonderen! Dat maakt een middagje naar het Zaans Natuur & Milieu Centrum dus een extra goed idee. Kinderen vanaf drie jaar betalen vier euro voor toegang tot het museum; de eerste twee volwassen begeleiders mogen gratis naar binnen (net als Vrienden van het ZNMC). Voor de wilgentenen wordt een kleine vergoeding van een euro gevraagd. Er zijn ook libellen te koop die ideaal zijn als tuinversiering. Deze kunstwerkjes kosten vijf euro per stuk. De middag begint op 19 maart om 13:00 uur.