Binnenbad Crommenije tien weken dicht voor onderhoud

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Het binnenbad van de Crommenije sluit op 11 juli sluit voor tien weken voor groot onderhoud. Duoraadslid van Democatisch Zaanstad Peter Klos wil weten of er aan er aan de kinderen die zwemles krijgen in Krommenie alternatieven zijn aangeboden, zoals het volgen van lessen in Zaangolf of De Slag.

Ook vraagt hij of abonnementhouders worden gecompenseerd voor de weken tot en met zondag 18 september die ze niet in het binnenbad terecht kunnen en wat het ‘groot onderhoud’ precies behelst. Toen nog raadslid voor D66 Jan de Vries kreeg eerder dit jaar boven water dat de gemeente de bouwer van De Crommenije aansprakelijk heeft gesteld voor verzakkingen en schade aan de coating van de beide baden, de technische installaties, de riolering en de hemelwaterafvoeren. ‘De bedoeling is dat het binnenbad wordt hersteld tijdens het zomerseizoen,’ liet het college toen weten. Daarna is er niets meer over gemeld.

Wel vergoed

Op de website van het Sportbedrijf Zaanstad is te lezen dat in elk geval de coating van het binnenbad wordt hersteld en dat alle leskaarten en -abonnementen worden vergoed: ‘Dit houdt in dat de periode van uw abonnement of twaalfbadenkaart wordt verlengd.’ Voor de zwemlessen betekenen de werkzaamheden dat de laatste lesweek voor de zomervakantie en de eerste drie lesweken na de zomervakantie komen te vervallen. Het buitenbad blijft open tot en met 11 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen