Distributiecentrum AH geblokkeerd door tractoren

Foto: Twitter

Actievoerende boeren hebben vanochtend de distributiecentra van Albert Heijn en Picnic in Zaandam geblokkeerd. Vrachtwagens kunnen het terrein niet af. De politie heeft de Hoofdtocht op bedrijventerrein Westerspoor afgesloten voor het verkeer, zodat medewerkers niet meer met de auto het terrein op kunnen komen.

De boeren verzamelden zich rond 04:45 uur op hun tractoren bij het distributiecentrum. en ook bij het transportbedrijf Kuehne + Nagel op HoogTij, dat de distributie verzorgt voor meerdere supermarkten. Boeren versperren op verschillende plekken in het land ook de wegen van distributiecentra van de supermarktketens Vomar, Jumbo, Lidl en Boni. In een aantal gevallen is het protest ook alweer voorbij. Boeren hadden eerder aangekondigd vandaag ‘heel Nederland plat te leggen’ uit onvrede over de stikstofplannen van het kabinet.

Vissers

Vissers hebben zich vanochtend aangesloten bij de boerenprotesten en de haven van het Groningse Lauwersoog geblokkeerd met hun schepen. Actiegroep van kottervissers Eendracht Maakt Kracht kondigt ook in andere plaatsen zoals IJmuiden en Den Helder protesten aan. Daarnaast hebben actievoerders de veerdienst naar Texel enige uren stilgelegd. Zowel van Den Helder als van het eiland vertrokken er geen boten meer. Het veer is nu weer in de vaart.

https://twitter.com/B2TheT1/status/1543829874082725888

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen