Meer nachtelijk vliegtuiglawaai Krommenie en Assendelft

Foto: Wikimeia / Xlibber

Er gaat in de nacht een nieuwe aanvliegroute naar de Polderbaan komen, waardoor er minder geluidsoverlast voor de inwoners rond Uitgeest zal zijn maar juist meer voor inwoners van Krommenie en Assendelft. Hierover heeft op donderdag 7 juli een bijeenkomst plaats.

Luchtverkeersleiding Nederland vertelt dan in een digitale informatiebijeenkomst van de Omgevingsraad Schiphol meer over de invoering van de nieuwe route. De bijeenkomst op is van 15:30 tot 17:00 uur in Microsoft Teams. Wie erbij wil zijn kan zich aanmelden via een e-mail naar [email protected]. U ontvangt dan de link naar de bijeenkomst.

Duizenden vliegtuigen

’s Nachts draaien vliegtuigen die gaan landen op de Polderbaan een bocht in de omgeving van Uitgeest. Op verzoek van omwonenden en het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol onderzocht Luchtverkeersleiding Nederland of optimalisatie van de nachtelijke vaste naderingsroute mogelijk was. De verandering die er nu komt was daarvan het resulaat. In 2019 ging het om circa 7000 vliegtuigen die gebruik kunnen maken van de toekomstige vaste bochtstraaltechniek. Dat aantal gaat naar verwachting nog stijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen