Skeelerbaan en evenemententerrein Assendelft stuit op verzet

De ijsbaan ligt achter de Plus-supermarkt.
De ijsbaan ligt achter de Plus-supermarkt.
Foto: Google Street View

Omwonenden van de ijsbaan in Assendelft vinden dat zij onvoldoende gehoord worden over de plannen om daar een betonnen skeelerbaan met verlichting en een evenemententerrein van te maken. D66 stelt er nu schriftelijke vragen over aan het college.

Er blijkt al sinds 2018 gesproken te worden over deze wijziging van de bestemming van het terrein van de IJsvereniging Assendelft, schrijft raadslid Merel Kingma, maar waarom zijn de gemeenteraad en de omwonenden daar niet eerder over geïnformeerd? Tijdens een recente informatiebijeenkomst werd ‘slechts een selecte groep buurtbewoners uitgenodigd,’ ontdekte ze ook. Kingma is benieuwd op grond van welke criteria die bewoners werden uitgekozen.

Draagvlak

Uit de vragen blijkt dat D66 geen signalen hebben bereikt dat de buurt staat te springen om een evenemententerrein en een skatebaan. Dus hoe gaat het college zorgen voor draagvlak? Onduidelijk is ook nog hoeveel en wat voor soort evenementen het college in gedachten heeft en hun spreiding over het jaar. Zorgen zijn er over extra verkeer over de toch al te drukke Dorpsstraat en de gedeeltelijke verharding van een nu nog groen stukje Assendelft. Hoe verhoudt zich dat met de ambities van Zaanstad met betrekking tot natuur en milieu?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen