Mega beelden in nieuw museum op Hembrugterrein

Eén van de beelden op het Museumplein.
Foto: Google /Özer Öztürk

Op het Hembrugterrein komt een museum dat bezoekers uit de hele wereld moet trekken. In het Zaandam Amsterdam Museum (Zamu) komen megagrote sculpturen te staan van internationaal vermaarde kunstenaars, meldt het Noordhollands Dagblad.

De beelden zijn van de grote Vlaamse vastgoedontwikkelaar Serge Hannekart, die ook de kunstwerken op het Museumplein in Amsterdam in zijn collectie heeft. Zijn Hannecarts Lifeworld is één van de drie eigenaren van het voormalige defensieterrein. Met zijn zelfbenoemde ’speeltuin’ Lifeworld wil hij 48 monumentale gebouwen op het Hembrugterrein overnemen en ’creatief activeren’. De meeste daarvan staan in het zuidelijke deel, waar woningbouw niet mogelijk is vanwefe de omliggende industrie. Deze panden moeten worden gevuld met kunst, cultuur en co-working.

Wandelroute

Het Zamu wordt verspreid over de gebouwen. De totale tentoonstellingsruimte meet straks als alles doorgaat 12.000 vierkante meter, en dat is net iets minder dan het Rijksmuseum. De panden moeten door een wandelroute met elkaar worden verbonden. Het museum wordt vanaf eind dit jaar in gedeeltes opgeleverd. In totaal zal het vijf tot tien jaar duren voor alles af is.

Reacties

Cookieinstellingen