Vrijwilligers en cliënten De Zonnebloem verrast met ijsfestijn

Foto: The Bakery Institute

Het Bakery Institute, restaurant JP 1886 en FluXus waren vorige week de drijvende krachten achter een IJsfestijn in de voormalige chocoladefabriek van Verkade aan de Westzijde. Vrijwilligers en cliënten van vereniging De Zonnebloem werden er uitgenodigd voor de afsluiting van de vierdaagse cursus Delizioso Gelato (Heerlijk IJs).

 

‘Normaliter nemen de cursisten de producten mee, serveren we wat bij de koffie of geven we het weg. Maar iedere dag een volle ijsvitrine krijgen we niet zelf op. Dus nodigden we vrijwilligers en cliënten van vereniging De Zonnebloem uit om onbeperkt ijs te komen proeven,’ vertelt directeur Tamara Hoogerwaard van de particuliere bakkersopleiding. Om er een echt feest van te maken werd de hulp ingeroepen van de buren, restaurant JP 1886 en het centrum voor de kunsten FluXus.

Volgend jaar weer?

JP 1886 zorgde voor de koffie met een koekje (van Verkade) en FluXus voor de entertainment. Er werd goed meegezongen en gedanst met de peuter- en kleuterdansleerlingen van Eszter Triz en genoten van het viooloptreden van Sofie Althuis en Bente Floris, leerlingen van Ruth Cobelens, te zien op de foto hierboven. Een veelgehoord commentaar: ‘Volgend jaar weer!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen