Relatief rustige Oudejaarsnacht met optreden ME in Oostzaan

Foto: Pixabay

Het is op het eerste oog een relatief rustige Oudejaarsnacht geweest in Zaanstad. De politie deelde haar meldingen live op Facebook, en daar zaten geen echte uitschieters bij. Hoewel het gissen bleek naar de werkelijke gebeurtenissen. De politie komt in de loop van de dag met een evaluatie van de jaarwisseling.

Wat volgers van de blog op Facebook onder meer te weten kwamen is dat er in het nog jonge nieuwe jaar een politiehelikopter boven Wormerveer vloog wegens ‘dringende hulpverlening’. Op De Haal in Oostzaan werd het echt gewelddadig: daar werden politiemensen door jongeren met glas bekogeld en zijn vier arrestaties verricht. De mobiele eenheid moest eraan te pas komen om de groep relschoppers uiteen te drijven.

Baldadige jeugd

Baldadige jeugd zorgde voor uitrukkende agenten naar de omgeving van de Langeweide in Westerwatering en de Verzetstraat in Koog aan de Zaan. In de Kepplerstraat Zaandam dreigde de situatie te escaleren tussen ‘een aantal groepjes personen’, maar trad de politie op en heeft de partijen gescheiden.

Verder moest de brandweer uitrukken voor een containerbrand in Krommenie en was er een brandstichting aan de Parkrijklaan Assendelft. Uit Zaandam kwamen een inbraakmelding in een school en een klacht over geluidsoverlast in Hoornseveld.

Vuurwerk

Vuurwerkoverlast zorgde voor politie-ingrijpen aan de Perim in Zaandam en vernielingen door vuurwerk stuurde haar twee maal naar Saendelft.

Daarnaast werden in Zaandam in tien minuten tijd twee mensen aangehouden wegens rijden zonder rijbwijs en werd een drankrijder achter het stuur vandaan gehaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen