Oorzaak storingen Prins Bernhardbrug nog niet gevonden

Foto: Google Street View

Wethouder Gerard Slegers zou de huidige twee doorvaarmomenten per dag voor de Prins Bernhardbrug graag uitbreiden naar drie, tot duidelijk is wat de recente storingen veroorzaakt en de oorzaak daarvan is weggenomen. Een belofte aan de beroepsvaart is dat echter nog niet.

De huidige twee brugopeningen gebeuren met een speciale controleprocedure, vertelde Slegers gisteren aan de gemeenteraad. En dat in de gemeente met – in de woorden van de wethouder – ‘de veiligste bruggen van Nederland’. Bij de recente storingen waarbij de  slagbomen niet meer open gingen en er opstoppingen op de weg ontstonden is de veiligheid volgens Slegers dan ook nooit in het geding geweest.

Niet de sensoren

In eerste instantie werd vermoed dat het strakker instellen van vernieuwde sensoren de boosdoener was, maar onderzoek in aanwezigheid van onder meer de aannemer die in januari het groot onderhoud uitvoerde wees uit dat niet de sensoren, maar een torsie in de brug de kern van het probleem zijn. Een torsie is het verschijnsel dat één deel van een voorwerp meer gedraaid wordt dan een ander deel en in het geval van de brug betekent dit het op tilt slaan van de systemen.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen