Fietstunnel Leeghwaterweg stuit op verzet in Wormerland

Foto: Google Street View

Na de Fietsersbond Zaanstreek keert ook de politiek in Wormerland zich tegen een fietstunnel onder de Leeghwaterweg, tussen de Zuiderweg en de Westerdijk. ‘Alle partijen en ook de wethouder’ willen een beter ontwerp, zo laat de lokale VVD weten.

De partijen zien in de plan van de provincie ‘weinig terug van het verkeer dat over het fietspad langs de Amerikaanse molen komt richting de Westerdijk’ en steunen de zienswijze van de Fietsersbond. Die beklaagde zich erover dat het voorstel de kruising voor fietsers in sommige scenario‚Äôs onveiliger maakt en dat de voorgestelde route het er voor fietsers niet comfortabeler op maakt vanwege de te overbruggen hoogteverschillen. De provincie stelt dat de oversteek over de Leeghwaterweg nu onveilig is en wilde die daarom ondergronds maken.

Teruggestuurd

Wormerland heeft het plan nu teruggestuurd naar de projectgroep die zich met de aanpassing bezighoudt, aldus de VVD. ‘Het autoluwer maken van de kruising door gebruik te maken van de toekomstige toegangsweg tussen de A7 en het hotel ontbreekt ook.’ De tegenstanders van de ondertunneling kunnen zich voorstellen dat die toekomstige route ook gebruikt gaat worden om toegang tot en vooral vertrek van het AZ-complex mogelijk te maken.

Reacties

Cookieinstellingen