Prins Bernhardbrug niet meer open voor scheepvaart

Voorlopig is dit beeld niet te zien.
Voorlopig is dit beeld niet te zien.
Foto: YouTube / Istimewa Elektro

Tevredenheid over een goed verlopen klus kan snel omslaan als het succes van tijdelijke aard blijkt te zijn. De vernieuwing van vrijwel de gehele elektrotechnische installaties van de Prins Bernhardbrug in Zaandam afgelopen januari is er een goed voorbeeld van: na diverse storingen blijft hij tot nader order gesloten voor de scheepvaart.

Hoofdaannemer Istimewa Elektra en de firma’s Kronenman en Molenmaker Techniek voerden het werk uit, inclusief enkele hydraulische aanpassingen. ‘Een punt dat wellicht het belangrijkste bij deze opdracht was, is dat de Prins Bernhardbrug één van de belangrijkste vaar- en verkeersroutes is van Zaandam,’ liet het eerste bedrijf na afloop weten.

Afgelopen vrijdag om even over achten in de avond werd de blokkade voor schepen een feit nadat er opnieuw een storing was geweest, meldde De Orkaan. Daar hangt nog geen verwachte eindtijd aan. Het blijft wel mogelijk om onder het vaste deel van de brug aan de oostkant door te varen. De maximale doorvaarthoogte is daar 4,12 meter en de -wijdte acht meter.

Istimewa Elektro

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen