Contactloos betalen met bankpas in Zaanse bussen

Foto: Wikimedia / Willem 90

In de bussen van Connexxion kan in de Zaanstreek nu ook worden in- en uitgecheckt met een contactloze betaalpas of creditcard en met de betaalapp op de telefoon of smartwatch. Vooraf aanmelden is niet nodig. Een OV-chipkaart of busabonnement is dan geen vereiste meer.

De nieuwe werkwijze is gisteren ingevoerd door heel Zaanstad en in Oostzaan. In- en uitchecken met de betaalpas is mogelijk op alle 59 buslijnen die Connexxion er onderhoudt, meldt OVPay. ‘In- en uitchecken met je contactloze betaalpas in de regio Zaanstreek is onderdeel van de eerste fase van OVpay. De service is nog beperkt. We breiden de service steeds verder uit en voeren verbeteringen door zodra het kan.’ laat het bedrijef weten. Overstappende reizigers wordt daarom voorlopig nog aangeraden om de OV-chipkaart te blijven gebruiken.

Het betalingssysteem herkent de passen van ABN Amro, ASN Bank, Bunq, ING, Rabobank, Regiobank, SNS, Mastercard en Visa. Ook buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPay, Mastercard en Visa zijn te gebruiken. De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of met een abonnement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen