Nog steeds geen zicht op realisatie tijdelijke fietscrossbaan

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Wormerveerder Michael van der Meer heeft opnieuw een beroep gedaan op de gemeenteraad om hem te helpen met de realisatie van een fietscrossbaan. Hij ziet mogelijkheden op een terrein dat is bestemd voor woningbouw als dat na het storten van een laag zand twee jaar moet inklinken. Waar dan ook in Zaanstad.

De initiatiefnemer van BMX Zaanstad kan in maart 2023 terecht op het terrein van Parteon in Overtuinen, maar hij wil daar niet op wachten. En de 50 kinderen die zich inmiddels hebben aangemeld evenmin. Maar Van der Meer doet meer. Via de gemeentelijke website Voorjewijkie waar plaatselijke initiatieven worden gebundeld waarvoor geld nodig is heeft hij 825 euro bijeen gebracht voor zijn doel om elk kind in Zaanstad van een veilige fiets teĀ  voorzien. Er kan nog drie dagen aan bijgedragen worden, hoewel de beoogde 750 euro al gehaald is. Het geld maakt het mogelijk fietsen te repareren en een nieuw leven te geven.

‘Ik ga ervan uit dat iedereen kan fietsen met welke beperkingen dan ook. Fietsen draagt bij aan de motoriek van de kinderen en de gezondheid. Vele kinderen in Zaanstad hebben geen fiets, een te kleine fiets of geen veilige fiets tot hun beschikking. Wij vinden dat elke Zaankanter moet kunnen fietsen,’ schrijft Van der Meer mede namens zijn vrouw Wendy en Joyce Jansen van de Zaanse kinderspeelgoed- en kinderkledingbank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen