In paasweekeinde geen treinen over Nauernasche Vaart

Foto: ProRail

ProRail gaat de spoorbrug over de Nauernasche Vaart een face-lift geven, nadat vorige maand al werd begonnen met schoonmaken en schilderen. In april worden de remmingwerken vervangen – de ‘hekken’ in het water die zorgen voor de bescherming van de brug en de scheepvaart. Voor het zover is gaat de brug tussen zaterdag 16 april 01:00 uur en dinsdag 19 april 05:00 uur dicht voor treinen.

De schilders van straal- en schildersbedrijf West BV zijn al vergevorderd met hun werk. Zij hebben op pontons in de vaart gestaan om de onderkant van de brug te kunnen schilderen. De bovenkant doen zij in het weekend waarin er geen treinen rijden. Dat werk kan namelijk niet gedaan worden als er spanning op de bovenleiding staat. Deze ‘treinvrije periode’ is gepland in het paasweekend.

Scheepvaart

Doordat de remmingwerken eerst worden gesloopt en daarna vervangen, is het noodzakelijk om de openingstijden van de spoorbrug voor schepen in het treinvrije weekend drastisch te beperken. Dit is besloten in nauw overleg met de gemeente, het hoogheemraadschap en de belanghebbende bedrijven. Het uitgangspunt hierbij was om het vaarverkeer zo min mogelijk te hinderen en tegelijk aannemer De Boer & De Groot Civiele Werken. het werk goed te kunnen laten uitvoeren. De palen van de remmingwerken worden van staal en het remmingwerk zelf van composiet in plaats van hout. Ook worden de geleidingen en de twee aanmeerplaatsen vernieuwd.

Tot zaterdag 16 april 2022 gelden de normale openingstijden van de spoorbrug. Van 16 tot 19 april moeten alle vaarweggebruikers er rekening mee houden dat er maar een beperkte doorvaart mogelijk is. Dit geldt dus ook voor roeiboten, kano’s en suppers. Onderstaand de doorvaartijden in het paasweekend.

09.30-10.40 uur

  • 09:30 – 09:50 voor noordelijke doorvaart;
  • 10:20 – 10:40 voor zuidelijke doorvaart.

13.00-14.00 uur

  • 13:00 – 13:20 voor noordelijke doorvaart;
  • 13:40 – 14:00 voor zuidelijke doorvaart.

17.00-18.00 uur

  • 17:00 – 17:20 voor noordelijke doorvaart;
  • 17:40 – 18:00 voor zuidelijke doorvaart.

Met deze tijden is rekening gehouden met de vaartijd vanuit het zuiden (Schermersluis) richting het noorden, de bedientijden van de Schermersluis en de spitssluiting van de Vrouwenverdrietbrug in de middag. Aan de zuid- en noordzijde worden tijdelijke wachtplaatsen ingericht door middel van pontons, waar schepen kunnen wachten totdat de vaarweg wordt vrijgemaakt. Bij deze wachtpontons zijn tijdens dit weekend tussen 09:00 en 18:30 uur nautische verkeersbegeleiders aanwezig. Zij kunnen passanten informeren over de werkzaamheden en kunnen het vaarverkeer indien nodig begeleiden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen