Nederlanders dol op YouTube-scherts over hun eigenaardigheden

Een still uit een van de hilarische video's van de Survival Guide to the Dutch.
Een still uit een van de hilarische video's van de Survival Guide to the Dutch.
Foto: YouTube

De filmpjes van Survival Guide to the Dutch zijn eigenlijk bedoeld voor hier wonende en zich verbazende buitenlanders, maar er kijken vooral Nederlanders naar. Dat meldt BNR.

Regisseur, schrijver en verslaggever Tom Roes bedacht samen met twee Canadese en Amerikaanse vrienden de Survival Guide to the Dutch, met soms hilarische filmpjes over Nederlandse eigenaardigheden. Waarin we soms ook Zaanstad voorbij zien komen ter illustratie van een ’typisch Hollandse’ omgeving. Het maakt de filmpjes alleen maar leuker.

Veel Nederlanders willen de filmpjes zien omdat ze willen horen wat buitenlanders over ons te zeggen hebben, zegt Roes: ‘We proberen het mensen die naar Nederland komen te laten zien: het klimaat hier is echt verschrikkelijk, daar heb je echt psychologische weerstand voor nodig om het te overleven, maar 75 procent van de mensen die ernaar kijken, blijkt Nederlands te zijn, tot onze grote verbazing.’

Reclame

Al die landgenoten weten kennelijk een overdosis overdrijving wel te waarderen: de Facebookpagina Survival Guide to the Dutch heeft bijna 72.000 volgers. Allemaal Nederlanders en buitenlanders dus die voor een groot deel ook een blik op Zaanse Schans hebben geworpen. Reclame komt soms uit onverwachte hoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen