Treinverkeer NS plat vanwege technische storing

Foto: Flickr / E. Dronkert

Door een grote technische storing zullen de NS-treinen tot tenminste tot 20:00 uur niet rijden, waarschuwt de spoorvervoerder. Potentiƫle klanten wordt dringend verzocht om niet op reis te gaan of naar alternatief vervoer te zoeken als ze al onderweg zijn.

De actuele reisinformatie is ook verstoord: de adviezen in de reisplanner tonen geen vertragingen of uitgevallen treinen. ‘Op de stations kunnen we zelfs geen enkele informatie geven. We werken hard aan herstel, maar helaas is nu nog niet te zeggen hoe lang deze situatie zal duren,’ aldus de spoorwegmaatschappij. Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen wel, hoewel ook daarbij geen actuele reisinformatie gegeven kan worden. Om wat voor storing het precies gaat is nog niet bekendgemaakt.

Volgens AT5 zijn er op station Amsterdam Centraal flink wat internationale reizigers gestrand die bijvoorbeeld vanaf Schiphol moeten vliegen. Volgens een woordvoerder van de NS wordt hard gewerkt aan een oplossing. Het is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen