Ruim 1150 verkeerboetes bij controles op De Watering

Foto: Politie.nl

De politie heeft van 8 tot 20 maart op verschillende tijden opvallend en onopvallend toezicht gehouden op het verkeer op De Watering in Zaandam er daarbij uiteindelijk 1153 boetes uitgedeeld. Het merendeel van de bekeuringen is uitgeschreven voor te hard rijden, met een uitschieter naar 111 kilometer per uur.

Op De Watering geldt een maximale snelheid van 50, maar zo’n 90 kilometer per uur bleek geen uitzondering. Ook werden nog zeven weggebruikers bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, haalden twee auto’s in over een doorgetrokken streep en reden drie bestuurders zonder geldig rijbewijs. Vijf mensen gingen op de bon voor het rijden met een elektrische step op de openbare weg en één bestuurder van een bromfiets reed met een ongekeurd voertuig.

Hotspot

Het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland controleerde op De Watering in het kader van het project Hotspot: extra aandacht voor een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. De Zaandamse straat werd gekozen omdat het een drukke doorgaande weg is waar regelmatig te hard wordt gereden. Hierdoor zijn er in het verleden al meerdere aanrijdingen geweest. Ook wordt door omwonenden overlast ervaren van weggebruikers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen