Basisscholen slaan handen ineen om lerarentekort te tackelen

Foto: Pixabay / Falco

De schoolbesturen Agora en Zaan Primair slaan de handen ineen om te bewerkstelligen dat alle leerlingen ondanks het nijpende lerarentekort de hele week onderwijs blijven krijgen. De koepels van het bijzonder en openbaar basisonderwijs verwachten dat de personeelskrapte de komende jaren nog verergert en wiellen daarop voorbereid zijn.

Samen gaan ze nu onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om kwaliteit en stabiliteit binnen de scholen te kunnen blijven garanderen en om goed onderwijs te blijven bieden. ‘We vinden het belangrijk dat kinderen zich breed blijven ontwikkelen. In een voorspelbare leeromgeving komen kinderen beter tot leren. Wij gaan het onderwijs anders organiseren. De invulling van de schooldag ziet er dan mogelijk anders uit, bijvoorbeeld met meerdere (vak)docenten en digitaal leren,’ stellen ze in een flyer.

Een nieuw geluid

Het lerarentekort dat in Zaanstad ‘een serieus probleem’ is, vormt aanleiding tot de samenwerking. Deze eerste lentedag is de kick-off van de campagne ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’. ‘Kwaliteit, stabiliteit en solidariteit vormen samen de kern van dit onderzoek. Zaan Primair en Agora gaan voor iedere dag goed onderwijs voor elke leerling, een brede ontwikkeling van de kinderen in een voorspelbare leeromgeving en stabiliteit op school, ondanks het feit dat er minder leraren beschikbaar zijn.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen