Talkshow ‘360 graden Movisie Talk’ over wij en de Oekraïners

Foto: Maxpixel / CC0

Wat gebeurt er als (tien)duizenden vluchtelingen uit Oekraïne langere tijd in Nederland blijven? En wat doen we als de solidariteit wegebt? Met wat voor sociale dilemma’s krijgen we te maken? Over deze vragen en meer gaat de komende aflevering van de online talkshow 360 graden Movisie Talk van Kennisinstituut Movisie, die woensdag 23 maart van 12:00 tot 12:30 uur via een livestream gratis te volgen is.

De oorlog in Oekraïne eist vele levens, er vallen gewonden, steden worden gebombardeerd, het land is ontwricht en mensen zijn op de vlucht. Maar de oorlog heeft ook grote gevolgen voor andere landen in Europa. Ook in ons land zullen duizenden vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen, ook in de Zaanstreek. Welke sociale gevolgen heeft dit voor de samenleving en op welke manier kan de veerkracht van burgers worden versterkt? De presentatie van het programma is in handen van Olaf Stomp, met als tafelgasten bijzonder hoogleraar Integratie en Migratie en onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau Jaco Dagevos, eens vluchteling uit Syrië en nu klantmanager van de gemeente Amsterdam Ahmad Jabr en onderzoeker Quita Muis. Zij deed onderzoek naar een logeerregeling waarbij 500 vluchtelingen met een status bij gastgezinnen werden ondergebracht.

Later terug te kijken

De kern van 360 graden Movisie Talk is een gesprek met een expert of ervaringsdeskundige over een ontdekking of een nieuw of verrassend gezichtspunt, bijvoorbeeld aan de hand van een recente publicatie, een reactie daarop, of ervaring. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. Het gesprek duurt 30 minuten en vindt om de drie weken plaats. De show wordt live vanuit de Movisie-studio gestreamd, maar is later terug te kijken via YouTube. De presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Olaf Stomp. Aanmelden voor de talkshow kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen