Bedreigingen en NSB-vlag voor columnist in Wormer

Foto: PxHere / CC0 Robert Couse-Baker

Columnist Marcel van Roosmalen uit Wormer gaat aangifte doen tegen mensen die hem via sociale media hebben bedreigd. Van Roosmalen las dinsdag in het radioprogramma De Nieuws BV een satirische column voor waarin hij stelde dat Forum voor Democratie-parlementariƫr Gideon van Meijeren een spion van Poetin is. Dat zorgde voor veel kritiek en bedreigingen.

Zo werd gisteren online ook het adres van de opvang van Van Roosmalens kinderen gedeeld. ‘Ik weet niet wat voor actie ik moet ondernemen. Ik zal aangifte doen tegen een paar mensen die me hebben bedreigd,’ zei Van Roosmalen aan tafel bij Jinek. ‘Het liefst’ zou hij ook aangifte doen tegen Ongehoord Nederland en voorzitter Arnold Karskens, die er aandacht aan besteedden in het programma Ongehoord Nieuws. Presentator Arlette Adriani trok een vergelijking met de kritische opmerkingen die PvdA-voorman Marcel van Dam 20 jaar geleden maakte over LPF-voorman Pim Fortuyn. Volgens Adriani leidden de opmerkingen van Van Dam mede tot de moord op Fortuyn in 2002. Zij suggereerde dat de geschiedenis zich kan herhalen door de column van Van Roosmalen.

‘Direct na afloop van de column had ik al in de gaten dat niet iedereen de column oppakte als ironie,’ vertelde Van Roosmalen aan tafel bij de RTL-talkshow. ‘Ik ben de hele dag uitgescholden en bedreigd.’ Daarop besloot de columnist de berichten die hij ontving online te delen. Gisteren kreeg hij ook een NSB-vlag in de brievenbus. ‘Deze mensen zijn niet voor rede vatbaar,’ oordeelde hij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen