Eerste grootschalige opvang in sporthal in Wormer

Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek - Waterland

De sporthal in Wormer is gisteravond ingericht als de eerste grootschalige noodopvang voor Oekraïners in de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland. Er staan nu in eerste instantie voor een week tussen 100 en 150 bedden klaar.

Er zijn op dit moment nog niet voldoende opvangplaatsen en de instroom van mensen is groot. Daarom is één van de twee hallen van de sportaccommodatie aan de Spatterstraat ingericht als een slaapzaal. Als het nodig is kunnen er in de loop van de week nog bedden worden bijgezet en de gemeenten in de regio zetten zich intussen in om meer duurzame oplossingen te bieden voor de middellange termijn. ‘We vinden het ontzettend belangrijk om een stevige bijdrage te leveren. Want je hart breekt als je de beelden ziet van de mensen die nu op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in hun thuisland,’ laten de burgemeesters Judith Michel van Wormerland en Marvin Polak van Oostzaan weten.

Hun collega Jan Hamming is als voorzitter van de veiligheidsregio Zaanstreek ‘ontzettend blij’ met het initiatief van Oostzaan en Wormerland. ‘Dit is keihard nodig om ervoor te zorgen dat er geen moeders en kinderen in de vrieskou staan. De veiligheidsregio biedt alle ondersteuning die nodig is om dit te laten slagen.’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen