Bussen in plaats van treinen op Hoornse Lijn

Foto: Wikipedia / TahR78

Niet het weer maar werkzaamheden zorgen ervoor dat er van vandaag tot en met komende zondag bussen in plaats van treinen rijden op de trajecten Hoorn – Enkhuizen, Hoorn – Purmerend Overwhere en Hoorn – Heerhugowaard,. Op zaterdag 26 en zondag 27 februari is er ook geen trein tussen Zaandam en station Overwhere.

De Intercity tussen Alkmaar en Den Helder blijft wel rijden. NS raden reizigers aan om voor vertrek de Reisplanner te raadplegen en om rekening te houden met een extra reistijd van circa 30 minuten. ProRail laat tot vrijdag wissels vervangen en op het emplacement van Hoorn en richting Enkhuizen wordt er gewerkt aan de treinbeveiliging. Het komende weekeinde wordt er gewerkt tussen Hoorn, Purmerend en Enkhuizen. De werkzaamheden bestaan uit spoorvernieuwing en vernieuwing van dwarsliggers

Tot en met vrijdag rijden er snelbussen tussen Enkhuizen, Hoorn en Zaandam. Daarnaast rijden er ook stopbussen tussen Enkhuizen en Hoorn en Purmerend Overwhere. In het weekend rijden deze door naar Zaandam. NS en ProRail proberen de ingrijpende werkzaamheden zoveel mogelijk in de vakanties te plannen,  omdat er dan is er minder reizigers hinder van ondervinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen