Ismail Ilgun wint Hashtag Award voor zijn AD-vlogs ‘Achter Buurten’

Ismail Ilgun met op de achtergrond presentator Matthijs van Nieuwkerk.
Ismail Ilgun met op de achtergrond presentator Matthijs van Nieuwkerk.
Foto: Wikimedia

Vlogger Ismail Ilgun heeft een prijs gewonnen voor zijn videodocumentaire over achterstandswijken.

De Zaandammer kreeg een Hashtag Award voor zijn serie Achter Buurten voor het Algemeen Dagblad. Hij werd beloond met de vakprijs in de categorie Beste Online Video, omdat hij ‘het perfecte voorbeeld van het omarmen van problemen’ heeft gegeven.

‘Dromen uitgekomen’

In een reactie zei Ilgun dat het winnen van de prijs voor hem betekent dat dromen kunnen uitkomen. ‘Een jaar geleden stond ik nog elke dag te chillen voor een supermarkt. Had ik geen visie, geen toekomst. Dromen had ik wel, maar ja, er is zoveel concurrentie. Ik geloofde niet dat ik dit zou kunnen bereiken.’

Ilgun kreeg landelijke bekendheid met zijn vlogs over Poelenburg, die hem de bijnaam ‘treitervlogger’ opleverden. Het AD gaf hem de kans om daar een positieve draai aan te geven.

Bedreiger veroordeeld

Een 33-jarige man uit Zaandijk is gisteren wegens het bedreigen van Ilgun veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een maand cel voorwaardelijk. De man maakte een vlog waarin hij dreigde met lichamelijk geweld en sprakzelf van ‘entertainment’. Er was 180 uur werken en twee maanden voorwaardelijk geëist. De Zaandijker stond ook terecht voor het belasteren van een klant van Marktplaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen