Zaandriehoek in Wormer krijgt woningen voor alle smaken

Foto: KondorWessels

De Zaandriehoek in Wormer krijgt ruim 220 koop- en huurwoningen in het sociale, midden- en hogere segment. Het woningaanbod in de nieuwe wijk in het zicht van Wormerveer varieert van appartementen voor starters tot grotere, luxe appartementen in ‘pakhuizen’ en grondgebonden woningen aan de zogenoemde groene as.

Tevens komt er een commerciële ruimte van circa 400 vierkante meter aan de Zaan, waar nog geen invulling aan is gegeven. De ontwikkelcombinatie Zaandriehoek, bestaande uit Kondor Wessels Vastgoed, KondorWessels Projecten en Dreef Beheer heeft afgelopen samen met wethouder Jeroen Schalkwijk van Wormerland de overeenkomst getekend die de uitvoering van de plannen weer een stap dichterbij brengt. AWG architecten uit Antwerpen heeft een stedenbouwkundig ontwerp opgesteld voor de aansluiting bij de directe omgeving met onder meer de beeldbepalend pakhuizen aan de Zaan. Zichtlijnen op de Zaan blijven behouden en de groene as die middenin het gebied wordt gerealiseerd biedt extra ruimte voor speelvoorzieningen. In het stedenbouwkundig ontwerp is ruimte voor meerdere autoluwe delen.

Vlnr: Erik Bruns (Kondor Wessels Projecten), wetehouder Jeroen Schalkwijk, Erik Segeren (Kondor Wessels Vastgoed) en Jeroen Quist (Dreefbeheer/Rooswijk) Foto: KondorWessels

 

Wormerland is enthousiast over de plannen omdat die passen bij de ambitie van de gemeente om meer woningen te realiseren voor diverse doelgroepen. ‘Er is een mooi resultaat bereikt waardoor er nu ruim 220 woningen gebouwd kunnen worden in de Zaandriehoek. Dit is een uitbreiding van maar liefst 2,5 procent op het totaal aantal woningen in Wormerland. In het hele project is maar liefst 30 procent van de woningen voor de sociale inkomens,’ aldus de wethouder van Wormerland. De insteek van de ontwikkelcombinatie is om een aantrekkelijke woonomgeving te ontwikkelen ‘die ruimte biedt voor een verscheidenheid aan doelgroepen waardoor dit zal zorgen voor een goede doorstroming binnen de huidige woningmarkt’.

Plannen invullen

Nu de ontwikkelcombinatie Zaandriehoek is opgericht en de anterieure overeenkomst met Wormerland is getekend, worden de architecten geselecteerd en wordt invulling gegeven aan de verdere uitwerking van het plan. Volgens de planning wordt het stedenbouwkundig ontwerp in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Naar verwachting wordt het gebied in fasen gerealiseerd en start de verkoop van de eerste fase medio volgend jaar.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen