‘Afvalsysteem Wormerland zorgt hier voor vervuiling’

Een container in Wormerland.
Een container in Wormerland.
Foto: Facebook

Het nieuwe systeemvoor het ophalen van huisvuil in Wormerland zorgt voor vervuiling in Zaanstad, nu inwoners van de buurgemeente hier hun afval achterlaten. Dat stelt steunfractielid Fidel Lopes van de VVD en hij wil donderdagavond van wethouder Gerard Slegers te weten komen hoe die hier tegenaan kijkt.

Wormerland werkt sinds begin dit jaar met tarieven voor het aanbieden van restafval. Per klepopening van een verzamelcontainer moet 2,18 euro worden afgerekend en bewoners van het buitengebied die een eigen mini container hebben betalen per leging van een bak van 140 liter 5,66 euro en voor eentje van 240 liter 8,70 euro. Er wordt nogal over gemopperd in Wormerland, maar deze werkwijze heeft volgens de VVD dus ook hier gevolgen met geïmporteerd huisvuil naast onzee ondergrondse containers.

Kosten

‘Onze openbare ruimte wordt er zo niet netter op,’ aldus Lopes, die er ook op wijst dat de kosten voor het opruimen van de troep door Zaanstad betaald moeten worden en uiteindelijk via het afvaltarief door de inwoners van Zaanstad. De VVD is daarom benieuwd of er vanuit Wormerland van tevoren contact is gezocht om te overleggen over de veranderingen daar en of Slegers – toen al – voorzag dat deze zouden leiden tot afvaltoerisme. Dé vraag is uiteraard wat Zaanstad gaat doen om het dumpen van afval vanuit Wormerland te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen