CDA wil zo snel mogelijk motor aan veer Molletjesveer hangen

Foto: Google Street View

Het fiets- en voetveer over de Nauernasche Vaart tussen Wormerveer en Krommenie is enerzijds bijzonder en geliefd maar anderzijds ook hinderlijk voor omwonenden vanwege (geluids)overlaste. De zelfbediening is bovendien gebruiksonvriendelijk en zorgt voor onveilige situaties op de vaart, vindt het CDA. Dat wil zo snel mogelijk een (eleketrische) motor aan het veer hangen.

Het Recreatieschap Alkmaarder en Uitgeesterneer heeft 350.000 euro gereserveerd voor de vervanging van het oude pontje en denkt nog na over een tijdelijke, snelle oplossing en over een duurzame oplossing voor de lange termijn. Knopen kunnen echter pas worden doorgehakt op de bestuursvergadering van het schap eind juni, waardoor ‘de bewoners straks weer minstens tien weken overlast over zich heen krijgen,’ schrijft fractievoorzitter Marc Wit in een motie. Omdat als tijdelijke oplossing binnen twee weken een buitenboordmotor gerealiseerd kan worden en het veer tot 15 april toch werkeloos wacht op het nieuwe seizoen, wil hij daarmee nu doorpakken.

Gestremde fietsroute

Wordt dat juli, dan moet verbinding daarvoor uit de vaart worden genomen en is de fietsroute twee weken gestremd. Dat is onwenselijk en om dat te voorkomen vraagt Wit het college om in overleg te treden met het recreatieschap over een versnelling van de procedure. Mocht het nodig zijn dan kan Zaanstad ter voorfinanciering haar bijdrage aan het schap voor dit jaar alvast inzetten. Wit wil daarnaast in overleg met onder meer de stichting De Wilde Vaart vrijwilligers zoeken om vanaf 15 april het aangepaste voetveer te bedienen. Daarna kan dan worden gewerkt aan de duurzame vervanging van de verbinding, rekening houdend met de gevolgen van een eventuele nieuwe burg over de Nauernasche Vaart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen