Digitale infoavond over vervanging Zaanbrug op 10 februari

Foto: Google Street View

De provincie houdt op 10 februari vanaf 19:30 uur een digitale informatiebijeenkomst over de werkzaamheden rondom de vernieuwing van de Zaanbrug. Omwonenden, weggebruikers, bedrijven en overige geïnteresseerden met vragen over de klus kunnen daar terecht. De scheepvaart wordt apart bijgepraat.

Geïnteresseerden voor de bijeenkomst op 10 februari kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden via een digitaal aanmeldformulier. De Zaanbrug wordt vervangen door een traditionele ophaalbrug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. De brug krijgt een wat bredere en hogere doorvaart. Hierdoor kunnen schepen gemakkelijker passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers, wat de veiligheid ten goede komt. Tijdens de bouw e kan al het verkeer – behalve vrachtwagens – gebruikmaken van een noodbrug tussen de Lassiestraat in Wormer en de Zaanweg in Wormerveer, ter hoogte van Stelling Wonen.

De aannemer start eind februari met de bouw van deze tijdelijke brug en met de benodigde aanpassingen aan de aangrenzende wegen. Als de tijdelijke brug in juni in gebruik genomen kan worden, wordt begonnen met de sloop en vernieuwing van de bestaande brug. 

 

Reacties

Cookieinstellingen